Veel gestelde vragen


Kan ik mijn idee registreren?
Om erachter te komen of je jouw idee kunt registreren, kun een gratis ideecheck doen! Met onze ideecheck geven we je ook gratis advies over het vastleggen van je idee. Wil je na je ideecheck nog wat verder geïnformeerd worden? Maak dan een vrijblijvende belafspraak met een van onze adviseurs.

Met onze GRATIS ideecheck geven wij jouw advies over het vastleggen van jouw idee, klik hier om een ideecheck te doen!

Klik hier om een vrijblijvende belafspraak met een van onze adviseurs te maken.

Hoe vraag ik een patent aan en waarom is Ideeregister daarbij nuttig?
Patenten beschermen technische uitvindingen en geven je exclusieve rechten om ze te gebruiken en te commercialiseren. Deze technische uitvinding dient nieuw, industrieel toepasbaar en inventief te zijn. Je vraagt dit aan bij Octrooicentrum Nederland. De duur van een patentaanvraag is 18 maanden, dus is het verstandig om dit van te voren als idee vast te leggen. Een ideeregistratie bewijst dat jij op een bepaalde datum al dit idee had, wat je rechten kan versterken tijdens de periode waarin jouw patentaanvraag nog loopt. Mocht er namelijk gedurende deze periode iemand zijn die er met jouw idee vandoor gaat, kan je terugvallen op deze ideeregistratie.

Registreer hier jouw idee binnen 5 minuten!

Waarom mijn idee registreren?
Als je een uniek idee hebt, is het een logische stap om dit te beschermen door het idee vast te leggen in ons register. Door het idee te registreren krijg je een datumstempel dat aantoont dat jij op een bepaald moment een bepaald idee had. Daarmee versterk je jouw juridische bewijspositie waardoor je in een conflict aan kan tonen dat jij het idee eerder had dan een ander. Het registreren van je idee is een goede eerste stap om te voorkomen dat iemand met jouw idee aan de haal gaat. Voorbeelden van ideeën kunnen zijn een concept, een model of een ontwerp.

Registreer hier jouw idee binnen 5 minuten!

Hoe registreer ik mijn idee?

Door het formulier onder 'Idee registreren' in te vullen kun jij jouw idee registreren. Na de registratie ontvang je direct een uittreksel met jouw idee.

Registreer hier jouw idee binnen 5 minuten!

Hoelang is mijn registratie geldig?

Een ideeregistratie wordt voor een periode van 5 jaar versleuteld bewaard. Deze periode kan daarna met nog eens 5 jaar verlengd worden, en zo herhaalt dit zich.

Registreer hier jouw idee binnen 5 minuten!

Kan ik mijn idee veilig met anderen bespreken?

Het kan zijn dat je een idee wilt bespreken met bijvoorbeeld investeerders om financiële steun te krijgen om het idee te ontwikkelen of te exploiteren. Een ander voorbeeld kan zijn dat je voor de ontwikkeling van je idee met een deskundige wil spreken. In deze gevallen is het verstandig om een aantal zaken in acht te nemen voordat je het idee bespreekt met investeerders:

Registreer je idee en maak gebruik van een geheimhoudingsovereenkomst: als je je idee gaat delen met andere mensen, is het zeer verstandig om een geheimhoudingsverklaring te gebruiken. Dit is een overeenkomst waarin je afspreekt dat investeerders het (geregistreerde) idee geheim moeten houden en dat ze het idee niet zonder jouw toestemming mogen gebruiken of kopiëren. Zo kun je voorkomen dat het idee zonder jouw toestemming wordt gebruikt of gekopieerd. Met de combinatie van de registratie en geheimhoudingsovereenkomst maak je je veilige positie nog sterker.

Klik hier voor een geheimhoudingsovereenkomst.

Klik hier om een vrijblijvende belafspraak met een van onze adviseurs te maken.

Kan ik mijn idee later nog aanpassen?
Indien je je idee hebt geregistreerd, wordt jouw idee op dat precieze moment in een beveiligde database versleuteld opgeslagen. Indien je aanpassingen aan je idee zou willen doen, wordt daarmee de versleutelde database ‘geopend’. Deze aanpassingen moeten opnieuw worden opgeslagen waardoor er een nieuw moment van opslaan ontstaat en het originele moment van registratie dus automatisch vervalt. Je idee is dan dus pas beschermd vanaf de aanpassingsdatum. Om onze cliënten optimale bescherming te bieden passen wij om die reden een geregistreerd idee niet meer aan.

Registreer hier jouw idee binnen 5 minuten!

Kan ik hulp krijgen voor het vastleggen van mijn idee?
Je kunt jouw idee vast laten leggen met behulp van een van onze juristen/adviseurs. Zij kunnen je helpen om jouw bedachte idee op juridisch gebied zo goed mogelijk vast te leggen.

Laat jouw idee door een jurist registreren!

In slechts 10 minuten geregistreerd!
100% geheimhoudingsgarantie.
Beveiligd en versleuteld opgeslagen.

Contact

Heb je een vraag of een opmerking? Neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Telefoon

020 30 86 384

Email

info@ideeregister.nl

Adres

Danzigerbocht 23, 1013AM Amsterdam

Klantenservice

10:00 - 17:00

© Copyright 2022 Ideeregister.nl - All Rights Reserved - Algemene voorwaarden
Onderdeel van LegalMatters.com

Alle genoemde prijzen zijn incl. BTW.